Art Nouveau & Ecologie

Let’s go and discover some of Art Nouveau’s hidden treasures! These games will show you how nature inspired the furniture and buildings created in this style.

Fr   En   Nl   Pt   Fi   Ca   De   Si   No   Es   It  

Ontdek de art nouveau
Via onze online activiteiten willen we kinderen de art nouveau leren ontdekken. Er zijn drie interactieve spelen waarmee ze de motieven en kenmerken van de art nouveau kunnen herkennen en onthouden. 

Nederlands
   Engels   Frans  Duits  Sloveens   Fins     

Ursula en de Draak – 3D-animatiefilm
  
Minimize


Bekijk de animatiekortfilm Ursula en de Draak, die zich afspeelt op de Drakenbrug in art-nouveaustijl in Ljubljana. De film vertelt het verhaal van Ursula en de Triton, een oude legende geschreven door de bekendste Sloveense dichter, France Prešeren. Wil je meer weten over de Drakenbrug en France Prešeren, klik dan op de links hieronder (in het Engels): Dragon bridge  France Prešeren
 
Tekeningengalerij

Kinderen hebben een eigen manier om wat ze zien te interpreteren. In deze rubriek vind je enkele van de mooiste tekeningen geïnspireerd door diverse activiteiten die de kinderen met de esthetiek van de art nouveau vertrouwd hebben gemaakt. Mogen we aan leerkrachten en opvoeders vragen gescande kindertekeningen die met de art nouveau verband houden door te sturen, zowel de resultaten van de oefeningen uit onze publicaties voor kinderen als andere tekeningen die aan hun verbeelding voortspruiten? Overeenkomstig de UN Conventie voor de Rechten van het Kind zullen geen namen worden vermeld. 

Contact: a-s.buffat(a)artnouveau-net.eu

Zie de galerie 

With the support of the Culture Programme of the European Union

Responsible publisher: Arlette Verkruyssen, General Director,
Brussels Regional Public Service - Bruxelles Développement urbain (Brussels Urban Development),
CCN - Rue du Progrès 80, B. 1, 1035 Brussels - Belgium