en-GBsl-SIfr-FRit-ITde-DEca-ESnn-NOfi-FInl-BEpt-PTlv-LV
Select the search type
 
  • Site
  • Web
Search
Presentació multimèdia

L'acció central del Réseau Art Nouveau Network és una presentació multimèdia titulada "Modernisme i Societat", que ha estat dissenyada com a eina permanent al servei dels membres i que mostra la història cultural i social del Modernisme i de l'època en què es va desenvolupar. En contrast amb l'anterior exposició de la xarxa (“Art Nouveau in Progress – Art Nouveau en projet”), aquesta producció contextual posa l'accent sobre l'aspecte més ampli de la dimensió paneuropea del Modernisme i el seu paper com a vincle entre passat i futur. 

La presentació multimèdia ofereix molts avantatges com a forma comunicativa, sobretot perquè permet utilitzar totes les llengües de la xarxa. Gràcies al seu disseny, es pot instal•lar fora dels entorns tradicionals (galeries i museus) per maximitzar-ne la visibilitat. La presentació es va inaugurar el 16 de maig de 2008 a Bad Nauheim en ocasió del VI Laboratori Històric “Modernisme: La salut del cos i la ment” i s'ha presentat a la resta de ciutats de la xarxa segons el següent calendari:

Ålesund: de maig a desembre de 2008 al Jugendstilsenteret
Aveiro: projecció permanent al Museu Art Nouveau
Bad Nauheim: 14 de setembre de 2008 a l'Sprudelhof, Casa de bany 6 –
Vegeu el cartell Barcelona: a partir del 22 d'octubre de 2008 a l'Hotel Casa Fuster; del 22 al 24 de maig de 2009 a la Fira del Modernisme; projecció permanent a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Brussel•les: del 15 d'octubre al 22 de febrer de 2009 al Musée du Cinquantenaire i el 26 d'abril al saló Patrimoine en Fête – Vegeu el cartell Vegeu la invitació
Glasgow: a partir de l'11 d'octubre de 2008 a la tercera planta de The 
Lighthouse
Hèlsinki: projecció permanent al Museu de la Ciutat de Hèlsinki
L'Havana: del 7 al 14 de novembre de 2008 dins el marc de la setmana belga
Ljubljana: a partir del 4 de novembre a la Galeria Nacional
Łódź: setembre de 2008 al Museu Tèxtil 
Nancy: a partir del 22 d'octubre de 2008 al Musée Ecole de Nancy
Província de Varese: presentació el 25 d'octubre de 2008 al Cinema Nuovo - Viale dei Mille (Varese) i els dies 23 i 24 d'abril a Salsomaggiore – Vegeu el cartell SVegeu la invitació

Vegeu-ne el tràiler:

  
  

Contingut

Modernisme i Societat és una presentació multimèdia de 15 minuts de durada sobre el moviment artístic del tombant del segle XX i la seva relació amb la societat de l'època. El Modernisme fou un fenomen paneuropeu que es va expressar de diferents maneres a tot Europa. Un dels objectius del moviment va ser expressar la vida i la cultura del moment. Fou un període de pau i de creixement econòmic i la societat va experimentar una ràpida evolució a través de la industrialització i la urbanització. Les noves tecnologies van canviar la vida quotidiana de les persones i va sorgir el concepte d'oci. La lluita entre els rics i els pobres, la identitat nacional i l'internacionalisme foren qüestions que van marcar l'època. En la presentació s'explica la història de l'Art Nouveau i la seva relació amb la societat a través d'exemples de tot Europa, incloent els de setze membres del Réseau Art Nouveau Network: Ålesund, Bad Nauheim, Barcelona, Brussel•les, Glasgow, l'Havana, Hèlsinki, La Chaux-de-Fonds, Łódź, Ljubljana, Nancy, Província de Varese, Regió de Llombardia, Reus, Riga i Terrassa.

Concepte

La presentació Modernisme i Societat s'adreça al gran públic i ofereix l'oportunitat de conèixer el Modernisme i la societat de fa un segle. La presentació s'ha traduït a 11 llengües per facilitar-ne la comprensió del públic. La història s'explica en present perquè el públic s'hi senti implicat i la narració es presenta amb un esperit contemporani, utilitzant els mitjans audiovisuals com a vehicle per crear consciència sobre aquest patrimoni cultural europeu comú. La presentació és tan rica que és impossible copsar-ne totes les imatges en un primer visionat, així que es pot projectar de forma continuada perquè el públic pugui veure-la tantes vegades com desitgi. L'ambició d'aquesta producció és estimular el procés de descoberta i la connexió intel•lectual i emocional del visitant amb el patrimoni modernista, amb l'objectiu de despertar la curiositat del públic sense aclaparar-lo amb muntanyes d'informació.

Disseny

La presentació multimèdia ha estat creada sobre una plataforma digital que permet que es projecti utilitzant tecnologies diverses. Produïda en format DVD, es pot projectar en diversos espais públics, des d'una escola a un centre comercial. La forma més complexa és una projecció en tres grans pantalles que requereix una sala de projecció adequada en un museu o un edifici històric. Com que la producció és digital, la presentació es pot projectar simultàniament a diferents ciutats o segons l'agenda local de cada ciutat membre. Està disponible en 11 llengües: francès, anglès, alemany, castellà, català, italià, neerlandès, noruec, finès, polonès i eslovè).

Producció

La presentació Modernisme i Societat és fruit de la col•laboració entre el comissari David Aasen Sandved, la societat de producció Instamatic, especialment Jack van Domburg i Kai Fridstrřm, i 16 dels membres del Réseau Art Nouveau Network: Ålesund, Bad Nauheim, Barcelona, Brussel•les, Glasgow, l'Havana, Hèlsinki, La Chaux-de-Fonds, Łódź, Ljubljana, Nancy, Província de Varese, Regió de Llombardia, Reus, Riga i Terrassa. La producció es va iniciar l'octubre de 2005 i la presentació va tenir lloc el maig de 2008 a diferents ciutats europees (vegeu l'agenda més amunt).

Aquesta producció ha estat possible gràcies al suport del programa Cultura 2000 de la Unió Europea.

Vegeu els crèdits finals

With the support of the Culture Programme of the European Union

Responsible publisher: Bety Waknine, General Director,
Bruxelles Urbanisme & Patrimoine,
CCN - Rue du Progrès 80, B. 1, 1035 Brussels - Belgium