en-GBsl-SIfr-FRit-ITde-DEca-ESnn-NOfi-FInl-BEpt-PTlv-LV
Izberi tip iskanja
 
  • Spletna stran
  • Splet
Search
Art Nouveau in ekologija

Let’s go and discover some of Art Nouveau’s hidden treasures! These games will show you how nature inspired the furniture and buildings created in this style.

Fr   En   Nl   Pt   Fi   Ca   De   Si   No   Es   It  

Odkrivajmo art nouveau
3 internetne igrice, ki naj otrokom pomagajo odkrivati novo umetnost s prepoznavanjem in pomnjenjem tipičnih vzorcev in značilnosti tega sloga.

 

Urška in zmaj - 3d animirani film


Oglej si kratko risanko  Urška in zmaj, ki se dogaja na Zmajskem mostu v Ljubljani. Na kratko povzema zgodbo o Urški in povodnem možu, ki jo je upesnil največji slovenski pesnik France Prešeren. Če hočeš zvedeti več o Zmajskem mostu in Francetu Prešernu pojdi na naslednji povezavi: Zmajski most   France Prešeren

 

Otroška galerija

Otroci si vsak po svoje razlagajo to, kar vidijo. Tu najdete izbor iz čudovitih risb in slik, ki so jih ob učenju o estetiki art nouveauja naredili otroci pri različnih dejavnostih. Učitelje in vzgojitelje naprošamo, naj nam pošljejo tako z art nouveaujem navdihnjene skenirane risbe in slike svojih učencev in gojencev kakor izdelke, nastale ob vajah iz katere od naših izobraževalnih publikacij ali drugih, ki ste se jih za učni pripomoček sami domislili. Naj poudarimo, da v skladu s konvencijo OZN o otrokovih pravicah ne bomo navajali nobenih imen. 

Stik: 
a-s.buffat(a)artnouveau-net.eu

Ogled galerije

 

 

With the support of the Culture Programme of the European Union