en-GBsl-SIfr-FRit-ITde-DEca-ESnn-NOfi-FInl-BEpt-PTlv-LV
Izberi tip iskanja
 
  • Spletna stran
  • Splet
Search
Za slepe in slabovidne

Mreža Réseau Art Nouveau Network želi najti možnosti, kako dediščino art nouveauja narediti dostopno tudi slabovidnim, zato bo za svoje partnerje pripravila več inovacijskih delavnic.
Osrednji cilj tega delovanja je odpravljati predsodke, med drugim tudi tega, da je mogoče art nouveau razumeti in vrednotiti samo z vidom. V ta namen moramo razviti druge načine za čutno dojemanje umetniških predmetov, npr. pohištva, rokodelskega izdelka ali stavbe, tako da bodo v njih lahko uživali tudi slepi in slabovidni. Zato bomo raziskovali art nouveau v treh različnih smereh: zaznavni, pojmovni in izrazni, in tako omogočali več poti za pridobivanje raznovrstnih izkušenj: individualno, med dvostransko komunikacijo vodnika in obiskovalca in med izmenjavanjem vtisov v krogu skupine. Zaradi bogastva materialov in oblik je art nouveau kot nalašč za spoznavanje z raznimi čuti, še posebno s tipom.

Poročilo o prvi inovacijski delavnici v Bruslju oktobra 2005.

Nekaj fotografij, posnetih med našim delovnim dnevom, ki smo ga posvetili slepim in slabovidnim v Rigi in ga je 24. oktobra 2006 organiziral Com access iz Barcelone:

  

 

With the support of the Culture Programme of the European Union