Jugendstil og økologi

Let’s go and discover some of Art Nouveau’s hidden treasures! These games will show you how nature inspired the furniture and buildings created in this style.

Fr   En   Nl   Pt   Fi   Ca   De   Si   No   Es   It  

Oppdag jugendstilen
Aktivitetene på nettet hjelper barn å oppdage jugendstilen gjennom tre interaktive spill der de kan identifisere og memorere jugendstilmønstre og særpreg.

Nederlandsk   Engelsk   Fransk   
Tysk   Slovensk  Finsk


Ursula og dragen – 3D-animert film


Se den korte animerte filmen Ursula og dragen, som foregår på jugendstilbroen Dragebroen i Ljubljana. Den forteller historien om Ursula og Triton og er en variant av den gamle legenden som ble skrevet av den mest berømte slovenske poeten, France Prešeren. Hvis du vil vite mer om Dragebroen og France Prešeren, kan du klikke på linkene (Engelsk): Dragon bridge   France Prešeren
Barnas galleri

Barn tolker det de ser på en annen måte. Under er et utvalg av noen av de vakre tegningene barn har laget, inspirert av forskjellige aktiviteter mens de lærte om jugendstilens estetikk. Vi vil gjerne oppfordre lærere og pedagoger til å sende oss skannede bilder av tegninger som representerer jugendstilen laget av barn, enten det er oppgaver fra en av de pedagogiske publikasjonene våre eller andre tegninger laget ut fra deres egen fantasi. I henhold til FNs konvensjon om barnets rettigheter vil ingen navn bli publisert.

Kontakt: a-s.buffat(a)artnouveau-net.eu

Se galleriet

 

 

With the support of the Culture Programme of the European Union