Læremateriell

Nattboken, 2006
Denne aktivitetsboken er laget for barn i grunnskolen (fra 8 år og oppover) med grunnleggende leseferdigheter, og presenterer korte historier om hvilken rolle skapninger fra drømmer og mareritt spiller i jugendstilen. I tillegg finner vi oppgaver og spill basert på jugendstilobjekter, møbler og bygninger. Boken gir også en oversikt over Jugendstilnettverket og europeiske prosjekter. Den avsluttes med et Europa-kart hvor du finner medlemsbyene.
Hoveddelen av boken fokuserer på den visuelle presentasjonen av jugendstilen og bruker en oppgave for å illustrere hver medlemsby. Hver by velger et passende eksempel på kunst, håndverk eller arkitektur til sine sider.

Engelsk/fransk/nederlandsk versjon, engelsk/polsk/finsk versjon,
engelsk/spansk/katalansk versjon,
engelsk/italiensk/slovensk versson,
engelsk/norsk/tysk versjon, engelsk/latvisk/georgisk versjon
Floraboken, 2004
Denne boken er laget for barn i grunnskolen (fra 9 år og oppover) med gode leseferdigheter og presenterer korte historier om floraens rolle i jugendstilutsmykning samt en enkel innføring i blomster- og plantenavn. Boken inneholder også en oversikt over bevegelsen, Jugendstilnettverket, europeiske prosjekter og to aktiviteter: Hvordan lager man en blomsterpresse? Hvordan lager man en frise? Den avsluttes med et Europa-kart hvor du finner medlemsbyene.
Hoveddelen av boken fokuserer på den visuelle presentasjonen av jugendstilen og bruker en plante og jugendstildesigner for å illustrere hver medlemsby. Hver by velger et passende eksempel på kunst, håndverk eller arkitektur til sine sider. Boken er tilgjengelig på 11 språk og er trykket i fem versjoner, hver av dem på tre språk!
Nederlandsk/engelsk/fransk versjon, finsk/engelsk/katalansk versjon, tysk/engelsk/norsk versjon, latvisk/engels/ungarsk versjon, slovensk/engelsk/italiensk versjon
Aktivitetsbok, 2003
Denne tegne- og fargeleggingsboken er laget for barn i grunnskolen (fra 6 år og oppover) med grunnleggende leseferdigheter og presenterer en rekke oppgaver og spill basert på jugendstilobjekter, møbler og bygninger. Boken gir også en oversikt over bevegelsen, Jugendstilnettverket og europeiske prosjekter. Den avsluttes med et Europa-kart hvor du finner medlemsbyene. Hoveddelen av boken fokuserer på den visuelle presentasjonen av jugendstilen og bruker et spill eller en oppgave for å illustrere hver medlemsby. Hver by velger et passende eksempel på kunst, håndverk eller arkitektur til sine sider. Boken er tilgjengelig på 11 språk og er trykket i fem versjoner, hver av dem på tre språk!
Katalansk/engelsk/finsk versson, fransk/engelsk/nederlandsk verssjon, italiensk/engelsk/slovensk versjon, latvisk/engelsk/ungarsk versjon, norsk/engelsk/tysk versjon
Avis 2, 2004
Rettet mot ungdomsskolen og inneholder artikler om hver av medlemsbyene. Hver side er rikt illustrert og beskriver de enkelte kontekster der jugendstilen dukker opp i hver medlemsby, spesifikke eksempler på jugendstil og forklaringer på kulturarvens vokabular. Av hensyn til det europeiske mangfoldet er tekstene skrevet på morsmålet til hver medlemsby og blir ledsaget av en oversettelse til alle medlemmenes språk. For eksempel vil all fransk tekst i den franske versjonen – som distribueres i Brussel og Nancy – følges av en engelsk tekst for Glasgow, en finsk tekst for Helsingfors, en italiensk tekst for Varese, osv.
Katalansk, nedelandsk, engelsk, finsk, fransk, tysk, ungarsk, italiensk, latvisk, norsk, slovensk
Avis 1, 2003
Rettet mot videregående skole og inneholder artikler om hver av medlemsbyene. Hver side er rikt illustrert og beskriver de enkelte kontekster der jugendstilen dukker opp i hver medlemsby, spesifikke eksempler på jugendstil og annen interessant informasjon. Av hensyn til det europeiske mangfoldet er tekstene skrevet på morsmålet til hver medlemsby og blir ledsaget av en oversettelse til alle medlemmenes språk. For eksempel vil all fransk tekst i den franske versjonen – som distribueres i Brussel og Nancy – følges av en engelsk tekst for Glasgow, en finsk tekst for Helsingfors, en italiensk tekst for Varese, osv.
Katalansk, nederlandsk, engelsk, finsk, frans, tysk, italiensk, latvisk, norsk, slovensk
Plakatserie, 2003
For å gjøre nettverkets skoleaksjon kjent, ble det laget en serie på 13 plakater. Basert på et felles grafisk tema presenterte hver by to bilder av sin jugendstilarv. Bakgrunnen ble valgt fra nettverkets bildebank, opprettet i løpet av lanseringsfasen, mens det andre bildet ble valgt for å få barna interessert. Disse svært dekorative bildene ble laget for å henge i klasserom slik at barna kunne bli visuelt fortrolig med europeisk estetikk innen arkitektur, kunst og håndverk. Hver plakat er tospråklig og gir informasjon på det lokale språket og på fransk eller engelsk. Plakatserien framhever også den europeiske arven og dens språklige rikdom.
Ålesund, Barcelona, Budapest, Brussel, Glasgow, Helsingfors, Ljubljana, Nancy, Reus, Rīga, Terrassa, provinsen Varese, Wien
Serie aktivitetsblader, 2003–2006
Denne håndboken er laget for lærere og omvisere og viser en rekke ideer, oppgaver og leker som gjør det mulig å oppdage jugendstilen på en sammenhengende og original måte. Interaktive besøk foreslås for utforsking av jugendstil gjennom enkeltstående objekter, samlinger, museer, en bygning eller et nabolag. Det var et hovedmål å stimulere sansene, og de foreslåtte oppgavene er laget slik at de krever minimalt med forberedelser og materialer. Dermed er de tilgjengelige for enhver lærer eller omviser som ønsker å jobbe interaktivt! Lærere og omvisere kan bruke ideene fra disse arbeidsarkene i for eksempel andre kulturarv- og kunstprosjekter som involverer unge mennesker.
Katalansk, nederlandsk, engelsk, fransk, norsk, spansk, slovensk

 

With the support of the Culture Programme of the European Union